Πού οφείλεται;

Η πιο συχνή αιτία της ανδρικής υπογονιμότητας είναι η δυσκολία παραγωγής καλής ποιότητας σπέρματος. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους: χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων, σπερματοζωαρίων που δεν έχουν φυσιολογική κινητικότητα ή έχουν μη ομαλή μορφολογία. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι κάτι που τα δυσκολεύει να γονιμοποιήσουν ένα ωάριο.

Επηρεάζεται από
τον τρόπο ζωής μου;

Ναι. Η υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών, το κάπνισμα, το άγχος αλλά και η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή και η παχυσαρκία, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ανδρική γονιμότητα.

Θεωρείται θέμα-ταμπού;

Αρκετές φορές η αλήθεια είναι πώς ναι. Πολλοί άντρες νιώθουν ότι απογοητεύουν τη σύντροφό τους ή ότι φαίνονται «λιγότερο άντρες» προς τον κοινωνικό τους περίγυρο. Κι όμως, η αντρική υπογονιμότητα είναι κάτι για το οποίο δεν φταις εσύ, ούτε υπάρχει κάποιος λόγος να σε κάνει να νιώθεις άσχημα ή να ντρέπεσαι. Είναι φυσικό να σε προβληματίζει ή ακόμη και να σε αγχώνει αλλά μη διστάζεις καθόλου να μιλήσεις για αυτό και να μπεις στη διαδικασία να το ελέγξεις.

Ποιες είναι οι εξετάσεις;

Μέχρι τώρα η πιο βασική εξέταση για να εκτιμήσουμε έναν υπογόνιμο άνδρα στο εργαστήριο ήταν το σπερμοδιάγραμμα, κατά το οποίο ελέγχονται τα φυσικά χαρακτηριστικά, καθώς και οι μικροσκοπικές παράμετροι  του σπέρματος.

Institute of Life

Στο Institute of Life παρέχουμε τις πλέον εξειδικευμένες εξετάσεις σπέρματος, που καλύπτουν το σύνολο των διαφορετικών περιπτώσεων ανδρικής υπογονιμότητας και εξασφαλίζουν μεγαλύτερο εύρος εξατομικευμένης ανάλυσης, όπως έλεγχος κατακερματισμού DNA, έλεγχος πρόσδεσης σε πολυμερή υαλουρονικού οξέως, έλεγχος οξειδωτικού στρες, ΝΒΤ τεστ, έλεγχος ακροσωμικής αντίδρασης κ.ά.

Πώς αντιμετωπίζεται;

Βάσει των πληροφοριών που προσφέρουν οι νέες εξελιγμένες εξετάσεις του κέντρου μας και ανάλογα με το αίτιο που προκαλεί την υπογονιμότητα, υπάρχει η δυνατότητα για εξατομικευμένη θεραπεία, όπου επιλέγεται η κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση: από φαρμακευτική αγωγή και αλλαγή στον τρόπο ζωής, μέχρι και όλες τις σύγχρονες τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που σου προσφέρει με ασφάλεια και απόλυτη εξειδίκευση το Institute of Life.

© 2022   Finead SA

________________________

Log in with your credentials

Forgot your details?